12
hétfő
2012. november

Az örök és ezerarcú fehér

Nem kellet gondolkodnom, hogy milyen színnel indítsam a rovatot. A fehérrel kezdem és előre szólok, hogy gyakran vissza fogok rá térni.

A fehér barátságos, minden színnel jóban van, és igen könnyű vele bánni. Elfogult leszek, mert tombol nálam a fehér-mánia. Nálam, aki egész életében színes falak között élt, és egészen 1-2 évvel ezelőttig bátran hangoztattam, hogy nekem bizony sose lesz a lakásomban fehér fal. Aztán észrevétlenül bekúszott az életembe, majd azt vettem észre, hogy egyre jobban tetszenek azok a képek, enteriőrök, ahol fehér a fal, most pedig már nincs kérdés, elkötelezett híve lettem.

Tévhitek a fehérről:

 • hideg, rideg szín, nem barátságos
 • kórház-feeling
 • „színtelen”

És miért olyan nagyszerű a fehér?

 • nem létezik olyan szín, amivel ne férne meg
 • a színeket, a mintákat kiemeli, alázatosan és észrevétlenül húzódik meg mögöttük
 • kortalan és állandó – minden korhoz, minden stílushoz illik
 • semleges – lehet nőies és férfias is
 • a gyakorlatban – tágítja a teret, világosságot, fényt hoz a lakásba

Tipp: sötétebb helyiséget kizárólag  fehérrel érdemes kifesteni, nagyon sokat számít! Nem, ne legyen egy kicsit sárgás, vagy drapp. Legyen bármilyen világos egy szín, azzal nem fogod elérni azt a hatást, amit a fehér tud. Nem fog fényt és világosságot hozni a szobába. Ebben az esetben nincs kompromisszum, fehér kell!

A fehér:

– lehet romantikus, csipkés, finom

– loftos- ipari jellegű

– modern-dizájnos

– klasszikus-eklektikus

– vidékies hangulatú

Te mennyire engeded be a fehéret az otthonodba?

Ditta & Zsóka

3 Hozzászólások

 1. Imádom a fehéret, mint Ti! Szép lassan, az utóbbi 1-2 évben nálunk is átalakult a ház, a lambériákat és a falakat már szinte mindenhol fehérre festettem, a gyerekszobák képeznek csak kivételt (mivel az a gyerekek birodalma, Ők döntötték el, milyen színű legyen a szobájuk, így azok színesek lettek). Nagyon szuper a blogotok, inspiráló, a képek alapján már most nekiugranék és megvalósítanék azon nyomban pár ötletet!!! : ))))

 2. Nálunk is fehérek a falak, de a bútorzat bükkbenjátszó.Igy is, úgy is tetszik.Akopottas azonban nálam kizárt!Egyébként csak gratulálni tudok.Ilona.

 3. Nagyon kedvelem fehér enteriőröket,úgy a kopottas,mint nem kopottas változatát. Néha azonban vigyázni kell vele. Keményít.Mindenképpen társítanám kiegészítő színnel. A kopottas azért lágyabb, mert átjön egy másik szín. A fa és zöldes, /világos z. / árnyalatokkal elképesztő a hatás.És ne feledjem a kékeket párosítani vele. Próbáljátok ki!!! Doki

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>