20
kedd
2012. november

Szürke vidáman

Még mindig szürke. Tegnap csak általánosságban néztük meg ezt a színt, azonban most megmutatom, hogyan viselkedik más színekkel. Két nagyon élénk színt választottam mellé, a sárgát és a pirosat.

Az élénk színekkel óvatosan kell bánni nagy felületen, én nem is vagyok a híve, hogy a falakat erőteljes színűre fessük. Bármilyen meglepő, az élénk színek kis mennyiségben színesebben hatnak, ehhez azonban szükség van egy viszonylag semleges háttérre. Ez lehet fehér, szürke, drapp.

Piros és szürke

Tippek:

– minden szín valahol köszönjön vissza. Ha van egy piros foteled, akkor legyen a közelében még valami, ami piros. Lehet ez egy váza, vagy gyertyatartó is.

– Szép összhangot teremt, ha összekötöd az adott helyiségben használt színeket. A piros fotelbe helyezz el 1-2 szürke párnát, vagy dobj rá egy szürke takarót.

– Használj olyan textileket, amelyek szürke-piros mintásak, ez még inkább összeköti a két színt

– Ha az adott helyiségben előforduló színeknek több árnyalatát is használod, akkor finomabb lesz az összhatás

– Az élénk színek nagy mennyiségben gyakran nyugtalanító hatásúak, ez is amellett szól, hogy ezeket elszórva, foltszerűen használd.

 

Sárga és szürke

A sárga egy nagyon vidám szín. Mosolyt és jókedvet hoz az otthonodba, de szintén tudni kell vele bánni. Egy időben nagy divat volt, mindenki sárgára festette a lakását, hogy napfényes és meleg hatású legyen, de a legtöbbször nem a megfelelő árnyalatot választották.

– Az élénk sárgát sose használd nagy felületen, vibráló, idegesítő hatású. Csak úgy, mint a piros, ez is foltszerűen, elszórva mutat jól.

– Ne álljon egyedül, legyen más sárga is mellette

– A kanári sárga és a kellemes mustár sárga is kívánja maga mellé a szürkét. Ha a szürkének egyszerre több árnyalatát is használod, lágyabb lesz a végeredmény

 

Ditta & Zsóka

2 Hozzászólások

  1. Szerintem a szürke szín ,fáradt rózsaszínnel a legszebb…

  2. Egyetértek veled:)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>