25
vasárnap
2012. november

A country konyha titkai

A country stílus legkarakteresebben a konyhában érhető tetten. Ha behunyom a szemem, először húsleves illata csapja meg az orrom, amibe lassan belekeveredik a sütőből egyre intenzívebben kiáradó almás pite illata. Az udvarról gyerekzsivaj hallatszik, kipillantva az ablakon vidáman kergetőző gyerekeket látok, a háttérben lankás dombok. A természet az úr, ameddig csak a szem ellát. A léptektől recseg-ropog a ház padlója és a kredenc ajtaját is csak egy riglivel lehet becsukni…

A country konyhának lelke van! Most megmutatunk néhány apró trükköt, amivel közelebb kerülhetsz ehhez a hangulathoz.

A legfontosabb elem a mosogató. A fehér porcelán mosogató. Mással nem érdemes próbálkozni, nem tudja ezt pótolni. És ha a költségvetésed alacsony, akkor sem kell róla lemondanod, mert kedvenc, kék-sárga svéd bútoráruházunk igazi baráti áron kínál hasonlót. Csaptelepnek is antik, régies hatásút válassz!

A mosogató alá ajtó helyett tegyél színes, vidám textilt, ez megtöri a szekrénysort és barátságosabbá teszi a konyhát. A textilnek mindig legyen párja, jelenjen meg máshol is, ettől harmonikusabb lesz a végeredmény. Nem kell ugyan azt az anyagot választanod, ha színben egyeznek, akkor lehetnek különböző mintájúak. A képen a különböző méretű kockás anyagok jól megférnek egymással. És ha ehhez odateszel még néhány piros kiegészítőt, például egy fém dobozt, vagy egy bögrét, úgy lesz igazán kerek a történet.

Textillel a polc szélét is díszítheted. Egy kicsit talán nagymamás, de valódi otthon érzetét kelti:

A másik elengedhetetlen elem a kredenc. Szükséged lesz egy régi, kopott konyhaszekrényre. A tálaló tetejét telezsúfolhatod régi dobozokkal, tárgyakkal.

A polcokra tegyél csipkét, az élelmiszert üvegekben, dobozokban tárold, a zacskók látványa hangulatromboló.

Étkező vagy konyhaasztalnak egy vidékies jellegű, esztergályozott lábú a nyerő:

Csak lazán! A lisztes üvegbe hanyagul odavetett teás csésze látványos hangulati elem. És észrevetted, hogy a kék – fehér szín a kockás függönyön is visszaköszön:

A befőttes üvegeket is finomabbá teheted! A viaszkos vászon csipke könnyen tisztítható:

A burgonyát, hagymát tárold fonott kosárban. Nem is kell messze keresned, megtalálod őket nálunk, az üzletben:

Holnap is visszavárunk:

Ditta & Zsóka

Egy hozzászólás

 1. Sziasztok! Köszönöm a sok kedves és hasznos képet tanácsot. Én is
  nagyon szeretem ezt a stilust, és a konyhámat ezeknek megfelelően
  akarom átalakitani. Egy dolgoggal nem tudok beszerezni, és ehhez kérném
  segitségeteket. Hol lehet beszerezni kétmedencés kerámi mosogatót.
  Reménykedve várom az esetleges telefonszámot,vagy üzletcimet. Előre is
  köszönön. üdv. N.Judit

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>