30
szerda
2015. szeptember

A lagenlook Magyarországon

Mit jelent a Lagenlook kifejezés?

Réteges megjelenést, réteges ruhák divatirányzatát jelenti. Bátran állíthatjuk, hogy Európából induló stílust üdvözölhetünk, hiszen maga a szó is német eredetű.

Röviden a stílus kialakulásáról

Mi Nők, évszázadok óta imádunk öltözködni. Sokak számára kedveltek a viktoriánus és az Edward korszak alsószoknyás, sokrétegű, csillogó, és arisztokratikus ruhái. Csodaszépek voltak, de mivel a derék karcsúságát voltak hivatottak kihangsúlyozni, az alájuk vett kellemetlen fűzőkkel, abroncsokkal gyötrelmesen kényelmetlenek voltak. Bizonyára azoknak a koroknak a „nonkomformista fejlesztése” a Lagenlook.

Miért használom a nonkomformista szót erre a stílusra? Mert semmiképpen sem nevezhetjük főirányzatnak (mainstreamnek), olyannak, ami a társadalmilag elfogadott, könnyen hozzáférhető, átlagos, megszokott, nem kirívót jelenti. Sokkal inkább az egyediségen alapul, a művészeti irányok becsempészésén, a társadalmilag elfogadott szabályszerű, normarendszereken való túllépésen. Merész, extrovertált egyéniség  kifejezésre juttatása az öltözködésben.

A Lagenlook modern nosztalgia viktoriánus öntettel! Élő műalkotás!

Mit visel, aki ezt a stílust választja?

A Lagenlook ruha  általában 3 rétegű – amelyből kettő általában előre összevarrt – egy alsó nadrág,  szoknya, egy felső vagy ing, és legfelül egy hosszabb, főként ASZIMMETRIKUS tunika vagy kabát. De persze, mint a divat, ez a stílus is vele együtt változik.

Tévhitek, és az igazság

Addig, amíg Európában és szerte a világon elfogadott és közkedvelt stílus a lagenlook, addig hazánkban sokáig csak az „alternatív értelmiség” és a művészetekhez közel álló hölgyek, nők merték felvállalni, hogy ilyen módon is kitűnjenek a tömegből.

További tévhit, hogy csak kifejezetten a molettebb, teltebb alkatok, az úgynevezett plus size méretűek találják előnyösnek a laza, nem kimondottan alakkövető, bővebb ruhadarabokat, mert álcázni lehet a kor előrehaladtával óhatatlanul fel-, és kibukkanó testi változásokat.

Az igazság pedig nem ez. Az igazság a Nőben rejlik. A nőiesség sugározása -emancipáció ide vagy oda – , belső ösztönből fakadó igény lett. A nő Nő akar lenni. A XXI. század asszonya már nem köt fekete kendőt 50 évesen a fejére, és nem feltétlen a házimunka és a családi tűzhely melegen tartását tekinti legfőbb feladatának, hanem ügyesen és kiválóan teljesít az élet minden területén. Egyszerre!

De ehhez belső harmóniában kell lennünk Önmagunkkal, és jól kell érezni magunkat a bőrünkben. Ezt pedig a szűkre szabott XS-S -es méretű divat konfekciók világa nem erősíti.

Tapasztalatból mondom, hogy a kifejezetten csinos, modellalkatúak is megtalálják a lagenlook stílusú alapdarabjaikat.

A Lagenlook olyan nőnek való, aki tudja, mit akar, de azt még jobban, hogy mit nem.

Élni akar! Kényelmesen, elegánsan, alkalomhoz illő öltözékekben, de legfőképp Nőként!

Szavakba öntve

Nehéz kerek mondatokban beszélni erről a szenvedélyről, amit a „lagenlookisták” éreznek.

A puding próbája az evés!

Aki szeretne:

 • szenvedélytől sugárzó
 • romantikus
 • nőies
 • merész
 • vagány
 • extravagáns
 • sportos vagy elegáns
 • izgalmas
 • egyedi
 • kreatív műalkotásnak beillő
 • jól variálható
 • formatervezett
 • igényes

öltözékeket, annak mindenképpen érdemes ellátogatni hozzánk!

Természetes alapanyagok használata jellemzi a stílust, főként pamut és len, csipke, rátétek, mindezek évszaknak megfelelő anyagvastagsággal. A lagenlookban is megtaláljuk a hétköznapra és az alkalomra szánt öltözékeket.

A színeket a mindenkori divathullám is befolyásolja, a természetes alapszínektől a legmerészebb színkombinációk teljes tárháza megtalálható.

Életre tervezve

A ruhák formabontó világa, a rafinált szabások már a 30-as korosztályt is vonzzák.

Ők inkább a színesebb, szűkebbre szabott darabokat kedvelik, vagy a testhez állóbb alapdarabok fölé választanak bővebb, sejtelmesen átlátszó tunikákat, blúzokat.

Az érett nő szívesen viseli a pasztell színeket, a testhez szinte hozzá sem érő, de mégis légiesen vonulós, nagyon nőcis darabokat. Amikben jól érzi magát, és ezt mások is észreveszik!

A kiegészítők

Mint minden stílusnak, ennek is megvannak az egyedi kiegészítői. A sálak, a gyöngyök, a kalapok, a táskák teljessé teszik öltözékünket.

Ha megtalált a stílus, de bizonytalan vagy

A Len ruha / Home Bazaar üzlet létrehozásakor még nem tudtam, hogy ennek a stílusnak a népszerűsítése lesz az én belső feladatom.

Életmódot, életérzést kínálok, egy kis boldogságot ruhás kiszerelésben!

Azt szeretném, ha a magyar nő is megtalálná az életmódja mellé azt a kis pluszt, ami kölcsönhatásba lépve nőiességével, teljesebbé teheti az életét.

Remélem, hogy ez az írás ösztönzi majd azokat a kétkedőket, akik még bizonytalanok abban, hogy merjenek –e merészebbek lenni!

Ne félj kapcsolatba lépni velem, ha segítségre van szükséged!

Nálam nem neked kell választanod, azért vagyok, hogy személyes, szó szerinti testre szabott tanácsadással lássalak el! Megtalálsz itt vagy a Facebookon!

Ne feledd, én mindig szeretettel várlak, mert szeretettel viseltetem a ruháim iránt is!

Kitekintő

Színésznők, ismert emberek, akik szívesen viselik ezeket a ruhákat!

Judi Dench, nemcsak A best of Marigold Hotel című filmben, de  a kifutókon is népszerűsíti ezt a stílust.

De Meryl Streep, Julia Roberts…. Nézzétek csak!

best-exotic-marigold02

THE-BEST-EXOTIC-MARIGOLD-HOTEL-2 (1)

0B0N5w4hmXwowSDlsYlZ4a2lkLTg

2586197400000578-0-image-m-79_1423544345012

meryl streep

korábbi Lagenlook cikkünket itt a blogon megtalálod :

http://homebazaar.hu/stilusiranytu/lagenlook-a-reteges-megjelenes-stilusa

Szeretettel,

Zsóka

6 Hozzászólások

 1. Már régóta kedvelem ezt a stílust,elég nehezen szereztem be ruhadarabjaimat. Most mindet megtalálom egyhelyen , csak legyen pénzem!Örülök ennek a boltnak, mert a darabok időtállóak,érdemes beruházni!

 2. Kedves Ancsa!

  Örülök,hogy rám találtál!:)))Szeretettel látlak majd!Hol szedegetted eddig ?:))

  A találkozásig viszlát!:))

  Zsóka

 3. Kedves Zsóka!

  Véletlenül akadtam rá a divatbemutatód fotóira, gratulálok! Én ékszertervezőként eddig is az érettebb korosztály bátor tagjainak terveztem,mivel nagyméretű színes ékszereimhez bátorság kell, ami a fiatalokban sokszor nincs meg. Összefoghatnánk, a következő bemutatóhoz szívesen adok ékszereket. Üdvözlettel: Fanni

 4. Szia Fanni!

  Gratulálok amunkádhoz!Ezek a képek nem a mi divatbemutatónkon készültek-ahogy jeleztem is:(((Sajnos nem hiszem ,hogy az én vevőköröm,amit igen kis léptekkel lehet alakítani-egyhamar viselnéezt:((

  Nagyon sajnálom!Köszönöm,gratulálok és sok sikert kívánok!Zsóka

 5. Gyönyörű és különlegesen szépséges, egyedi stílusú ruhák! Köszönöm szépen! Biztos, hogy felkeresem az üzletet. Nagyon tetszik!

 6. Hálás köszönetem a szavaidért! Remélem találkozunk!:))Zsóka

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>