17
vasárnap
2013. február

Játék az élet – Pinterest 2.rész

Hamarosan itt a tavasz, már számolhatjuk a napokat, éled a természet, és vele együtt mi is. Kilábalunk a tél okozta fura melankóliából, előkeressük a kislapátokat, cserepeket, jöhetnek a hagymás növények az ablakokba, a kiskertbe, a lépcsőkre, megszínesítve vele a mindennapjainkat, illatukkal az élet, és az újjászületés érzését lopva szívünkbe.

Reméljük sikerült regisztrálnod, és elkezdted használni a Pinterestet.

A mai bejegyzésben szó lesz arról,

  • hogyan tölthetsz fel saját képeket
  • hogyan vehetsz fel másik weboldalról boardba képeket
  • hogyan hozhatsz létre új boardot
  • pontosan mi mindenre is használhatod a Pinterestet

Ezek ismeretével már abszolút haladó felhasználó leszel!

Alábbi pontokhoz az ADD lenyíló menüre lesz szükségünk.

A saját képek feltöltése

Ahhoz, hogy a számítógépedről saját tartalmakat tölts fel a Pinterestre, semmi mást nem kell tenned, mint  a jobb felső menüsorból az ADD gombra kattintani.

A következő lépés a fájl kiválasztása. A fenti  ablak középső gombjára (Upload a Pin) kell kattintanod, és máris kiválaszthatod a kívánt fotót, képet.

 

 

Itt a kiválasztott kép helyét is meg kell határoznod, nálunk most a feeling boardba kerül, white elnevezéssel.

Ezt a gyönyörű moodboardot megmutatom neked teljes egészében is.

Feltöltés másik weboldalról

Kétféle módja van.

Az ADD gombra kattintás után az ADD a Pin -t kell megnyomnod, ezt követően a kép URL címét (a képre állva jobb gomb és felkínálja a másolás lehetőségét) kell bemásolnod, így a kép eredeti helye is visszakereshető lesz. Dominó elven természetesen a képnek rengeteg hivatkozása lehet, ha van időd és kedved, sorba kattintgatva talán eljuthatsz arra a webhelyre, ahová a képet eredetileg feltöltötték.

Ha valahol az internet útvesztőiben megtetszik Neked egy kép, fotó, ennél egyszerűbben is szert tehetsz rá. Létezik egy – mi csak  varázspöttynek hívjuk – PIN IT gombocska, amit kitehetsz a számítógépedre könyvjelzőként (bookmark).

Hogy hogyan? Az About lenyíló menü PIN it Button funkcióval. A bal oldali ablakban a kis világoskék háttérben találod meg, egyszerűen fogd meg az egereddel a Pin it gombot, és húzd fel a könyvjelzőid közé. Ezután ha egy adott oldalról szeretnél elmenteni egy képet, akkor csak kattints az előbb kitett ‘pin it’ gombra. Ez átrendezi az oldalt és csak a rajta szereplő képeket mutatja. Állj rá a kívánt képre, és kattints rá.

Új board létrehozása (create a board)

A create a board gombbal új táblát hozol létre. Rengeteget segít a rendszerezésben, külön táblákban kezelheted a színeket, a hangulatokat, bármit, ami megtetszik neked. A mappa létrehozásánál célszerű rögtön bejelölni a megfelelő kategóriát is. Itt hozzáadhatsz egy másik ‘pinner’-t – magyarul embert – aki szintén tehet képeket az adott mappádba.

Hosszú távra tervezünk

Hogy mire lesz jó ez Neked? Elsősorban szórakozás, örömforrás, feltöltődés. Egy gyönyörű, világjáró albumot nyithatsz ki, amely folyamatosan változik, de az általad választott képek örökre megmaradnak, bármikor előveheted, nézegetheted őket. Jól jöhet lakásfelújításkor, egy hangsúlyos dísztárgy kiválasztásakor, vagy csak ha apró változtatásokat szeretnél a lakásodban, házadban, kertecskédben. A kellő pillanatban ott lesznek a tudatalattidban…

A következő blogbejegyzésben már a játék menetéről és a fődíjról árulunk el információt Nektek. Nagyon készülünk, nagyon izgulunk, reméljük Te is!

“A  játék a valóság és a látszat világa közötti villódzás”, a mintha világa.

“A játék azoknak a bátraknak adatik meg, akik már eleget tudnak és még nem, akik már elég erősek és még nem, akik már elég bölcsek és még nem…”Zalán T.

Sok sikert!

Odett és Zsóka

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>