26
csütörtök
2013. december

Lagenlook, a réteges megjelenés stílusa

Mit jelent az, hogy Lagenlook?

Szabad fordításban a Lagenlook és a layers look kifejezések tulajdonképpen rétegeket jelentenek egymás fölött.

 

 

Milyen stílusú ruha a Lagenlook?

A Lagenlook ruha  általában 3 rétegű – amelyből kettő általában előre összevarrt – egy alsó nadrág,  szoknya, egy felső vagy ing, és legfelül egy hosszabb, főként ASZIMMETRIKUS tunika vagy kabát. De persze, mint a divat, ez a stílus is vele együtt változik. Új szabások, új színek, új megoldások!

A ruhadarabokból érződik, hogy egy ízig-vérig női stílusról beszélünk. Mondhatnánk, hogy ezek a ruhák ápolnak és eltakarnak, de túl egyszerű lenne ez így.

Mérettől függetlenül viselheted- legyen bár XS-es,  XL-es vagy annál nagyobb is a méreted. Hidd el, ebben a ruhában ez lényegtelen!

Ezeknél  a ruháknál nem az  a lényeg,hogy kihangsúlyozzuk a derék,csípő méretét,hanem az,hogy üzenetük legyen.Üzenet MAGADNAK és a külvilágnak,melynek a lényege,hogy a viselője NŐ,aki a kor előrehaladtával ha esetleg el is veszítette jó alakját,idomai megváltoztak, a nőiessége,a vonzereje megmaradt.Ez a stílus úgy leplezi a hiányosságokat ,hogy arra helyezi a hangsúlyt,hogy megmutassa a  viselője a változásokban is elfogadta és megtalálta önmagát,megálmodta  új külsejét -a maga EGYEDI STÍLUSÁT.

AZ ÖLTÖZÉK.  A szó is mutatja,nem egyetlen ruhadarabról van szó,hanem több darab együttes,JÓL VARIÁLHATÓ együtteséről beszélünk. AZ ÖLTÖZÉK IGÉNYES,-önmagukat nem elhagyó,a változásokba nem beletörődő NŐKNEK,akik LAZÁN,KREATÍVAN,KÉNYELMESEN,de mégis NŐIESEN  akarnak öltözködni az ÁPOL ÉS ELTAKAR szempontok figyelembe vételével.

Eltakarni. Eltakarni?Ez a ruha  jól elfedi ugyan  a test részeit,de  mégis megmutatja a SZEMÉLYISÉGET.Olyan NŐT sejtet,aki nem temeti el önmagát,van -lett igénye az önkifejezésre,van benne-ha mélyen is megbújó extravagancia,szabadság érzés,merészség.

Természetesen mindez árnyaltan jelenhet  meg  a személyiségtípusokkal összhangban,hisz a  ruhadarabok megválasztása,de leginkább azok KOMBINÁCIÓJA határozza meg az extravagancia,merészség fokát.

Az első lépés egy darab tulajdonlásával kezdődik,majd kinél milyen gyorsan hat a MÉREG:))),mert ez garantálhatóan az :)),jön a kollekció építése.

 

 

Ezek a ruhák sejtelmesen suhannak Veled együtt, a tökéletesen laza, kényelmes fazonok testednek sziluettjét követve, kihozzák belőled azt a fajta könnyedséget, légies “vonulást”, amire legbelül minden nő vágyik. Magabiztosabb leszel, és muszáj is lesz magadra szedni egy kis merészséget, vagányságot, mert az biztos, hogy ezekben a rafinált szabású ruhákban nemcsak a férfiak, de a nők is utánad fordulnak majd az utcán. Tehát nem lesz elég a ruha, kell majd egy szélesen mosolygó arcocska is mellé!

Természetesen itt meg kell említenem  az átlagos magyar közízlést,öltözködési kultúrát:((Amíg Európa és a világ más részein ez egy nagyon elterjedt tudatos és népszerű öltözködési stílus az igényes nőknél,addig itthon csak egy szűk réteg-főleg az értelmiség és a művészetekhez közel állók körében gyakoribb.Küldetésemnek tekintem,hogy ezt a réteget szélesítsem és ezzel hozzájáruljak,hogy több nőre  legyen érdemes odafigyelni  az utcáinkon akkor is,ha magyar.

Azzal  a reménnyel írtam ezeket a gondolatokat és mutatom a HOME BAZAAR facebook oldalán  a naponta felrakott képeket az ezen az úton lépkedőkről-az út különböző szakaszain járókról,hogy megerősítsem a hiteteket abban,hogy azoknak is lehet csodálatos,vonzó és izgalmas megjelenésük,akiket nem áldott meg az Isten tökéletes alakkal!

Romantikus vonalak

A romantikus stílus kedvelőinek jöhetnek a finom pasztellek, a csipkebetétek, rátétek. A kiegészítők szinte kötelezőek: sálak, gyöngyök, fülbevalók, kalapok.

 

Már a 30-asok is erre a stílusra szavaznak

Könnyed, extravagáns, és ezeken a képeken látható, hogy sportosan elegáns a hatás.

 

 

Életérzés a rétegek közt

Az ifjúság, és a szabadság érzését hozzák el ezek a ruhák, a negyedik, ötödik X-en, és azon túl is.

Vétek lenne azt hinni, hogy a lagenlook stílus kedvelői takargatni akarnák magukat! Sőt! Ha kényelmesebben érzed magad, viselj csak két réteget.

Higgyétek el, csak el kell kezdeni. Amíg nem próbálod föl, és perdülsz kettőt a tükör előtt, addig nem hiszed el a  változást! Az ember átszellemül ezekben a ruhákban, olyan nagyfokú kényelmet kapsz a romantikus megjelenés mellé, hogy sosem akarsz majd megválni tőlük! Az anyagok minősége meghatározó, az alkalmakra való válogatás között ez dönt.

 

 

Ha inspirálóak ,gondolatébresztőek  volt számodra ezek a sorok,vagy már haladsz az úton egymásra találtunk!

A HOME BAZAAR és jómagam küldetése,hogy boldogabbá tegyem sok-sok nőtársamat!

Akkor is szívesen látlak,ha csak kíváncsi vagy,ha szeretnél bekukucskálni ebbe a most még túl merésznek tűnő  “világba”!

Kíváncsiskodni 2015-ben az új üzletünkben lehet, Budapest, VII.kerület, Kazinczy u.6/a.

S hogy mikor nyitunk? Hamarosan!!!:) Informállak majd a Fb-on, és itt is!

 

Ha több inspirációra van szükséged kattints a face főoldalunkon a fényképek feliratra és alatta albumokat találsz.Az albumokban ezernyi fényképről  ezernyi   hozzád hasonló hölgy mosolyog vissza és láthatod milyen ezekben a ruhákban boldognak lenni!Ha érdekesnek,hasznosnak találtad ezt a cikket kérlek jutalmazz meg azzal,hogy nyomsz egy LIKE.ot-tetsziket és egy MEGOSZTÁST,hogy többen is találkozhassanak EGY a boldogsághoz vezető úttal.

KÖSZÖNÖM NEKED!

VISZONTLÁTÁSRA NÁLAM A HOME BAZAARBAN!

 

Szeretettel, jó szándékkal,

ZSÓKA

 

 

 

30 Hozzászólások

 1. Már fiatal koromban is ilyen stílusban öltözködtem,de akkoriban még nehezen tudtam beszerezni a különböző ruhadarabokat. Itt elképesztően csodás ruhák vannak,és bár nagyon korlátozottak az anyagi lehetőségeim,egészen biztos,megkeresem az alkalmat,h. vmit beszerezzek tőletek. Gratulálok és örömmel üdvüzlöm,a kezdeményezéseteket.Tisztelettel:Tímea

 2. Nagyon tetszik! Ahogy látom, vékony anyagokból készült holmikat kell keresnünk :) (Kijavítanád az “asszimetrikust” aszimmetrikusra? Köszi :)

 3. Köszönöm a szavaidat Tímea!Szeretettel várunk!

  Zsóka

 4. Szia Csilla!

  Köszönöm a javítást!:))

 5. Nagyon,nagyon tetszik 65 évesen is boldogan hordanám egy-egy modelled kedves Zsóka! Jó lenne tájékozódnom az árakról!

 6. Kedves Zsóka!

  Alig várom már, hogy a lányaim végre ráérjenek és eltölthessünk egy fantasztikus napot az üzletedben! Imádom a szép dolgokat, fiatalon nagyon szerettem öltözködni, most is szívesen viselek egy egy jó darabot csak ritka az ami az én stílusomnak megfelel, most Nálad megtaláltam! Nem szeretném ha közhelynek számítana amit írtam, tényleg nekem valók ezek a ruhák, Boldog Új Évet Mara.

 7. Szia Piri!

  Nézd meg a face-n a mai bejegyzésem az online vásárlásról!:))5 és 23 ezer között.

 8. nagyon tetszik ez a stílus , hozzám közelinek érzem ! Annyira jó gyönyörködni bennük . köszönöm !

 9. érdeklődöm az online vásárlási lehetőségről. Köszönöm.

 10. Ne fáradj a válasszal, mert mindent megtaláltam. Szuper! Majd hívlak. B.U.É.K.

 11. Érdeklődni szeretnék,hogy mikor indul webshop ?

 12. kérlek olvasd el a főoldalon az online vásárlásról a cikket!

 13. már most is tudsz rendelni

 14. Nagyon tetszik,csak kár hogy én ilyet nem hordhatok a 158cm magasságommal!:(További szép napot

 15. Como puedo comprar .gracias

 16. Kedves Zsóka,

  Nagyon tetszenek a ruhák,sok olyant találtam közte amit szívesen hordanék,bár nincsenek nagy lehetőségeim,azért egy egy darabot szeretnék beszerezni biztosan.
  Tetszik, hogy nem modelleken vagy bábukon mutatod be,hanem valódi embereken,akiket akár az utcán is lehet látni nem csak a kifutókon.
  hiszem, hogy ezekben mindenki megtalálhatja a korához,ízléséhez legközelebb álló, hordható darabokat.Mindig is nagyon tetszettek a régies,romantikus hatású ruhák,itt aztán van belőle választék bőven!! :)

 17. Énisénisénis! Jaj, nagyon szépek! Rohanok a FaceBookra!

 18. Csodásak a ruhák, ha Pesten járok, feltétlenül bemegyek!

 19. A ruhák teljes választékát hol találom meg?

  Gratulálok a stílushoz,én csak tegnap találtalak meg a Facebookon,de teljesen el vagyok ájulva a cuccaidtól!Ezidáig nem találtam a stílusomat,nem is nagyon érdekelt a divat,és amióta a pajzsmirigyproblémám miatt meghíztam,még annyira se érdekel.Bálna,az bálna :(((Jó,azért annyira nem,csak a korábbi 53 kg-os önmagamhoz mérten (most kb.+20..)
  Örömmel vásárolnék tőled,ha tudsz nekem ajánlani valami A vonalú nyári ruhát.A föld színeket kedvelem(ősz típus vagyok..),tégla,keki,homokszín,tópszín,barnás színek,de a koptatott farmerkék is jöhet…
  magasságom:164 cm
  mellbőség:105 cm
  derékb.:94 cm
  csípő:115 cm
  Sajnos hasra is híztam,és gyomroska is lettem.A hajam mahagónivörös,rövid.
  Boldogan betérnék a boltodba,de sajnos Szeged onnan messze van….
  Előre is köszönöm a fáradozást!

 20. Kedvesem! Nagyon sok rövid fazonunk is van…és rövid szoknyáink, háromnegyedes nacik!:)Bátran nézz be!

 21. Nagyon tetszik a stílus! Már tervezem a Home Bazaar felkeresését.Biztos,hogy nem üres kézzel távozom majd! Megfertőződtem! :-))))

 22. Szia,

  Elkeveredett a leveled és csak most olvasom:((

  Köszi az érdeklődést-most költözünk,de szeretettel látunk az új helyen!:))

  Zsóka

  Zsóka

 23. A stílus , a ruhák, fantasztikusan jók….. Régóta követem az oldalt. MINDIG ” FELÖLTÖZKÖDÖM”…… Remélem egyszer eljutok a vásárlásig is. Szeretném látni az új üzletet… Kívánságként betettem a befőttes üvegembe az üzenetet: ” nagyon jó ruhát vásároltam nálatok”…
  GRATULA. SOK VEVŐT AZ ÚJ ÉVBEN…..
  Üdv. Kata

 24. Minden nap a ruháidban vonulok mint egy királynő:)

 25. Köszi Kata!

  Ez az egyik legcukibb üzenet,amit tőled kaptam-az összes közül:)))

  Édes vagy!Köszönöm!Zsóka

 26. Mert az is vagy Orsi!:)))

 27. Kedves Zsóka!

  Csak nemrég csatlakoztam a csapathoz, és annyira izgatott vagyok, hogy megtaláltalak! Gimnazista- és főiskolás koromban ilyen stílusú ruhákban jártam, aztán, ahogy írtad a cikkben, valahogy elvesztettem önmagam… Tudtam, mi tetszik igazán, de nem nagyon volt itthon elérhető az, amit szerettem volna. Vagy csak én nem találtam. Tény, hogy gyűjtenem kell a darabokra, de ezek egy örök életre szólnak. Anyukámnak mondogattam régebben, hogy MIÉRT NINCS Mo.-on olyan bolt, ahol minden darabot egyszerre érhetek el? Akkor nem kellene kutakodnom, és nagy nehezen összeállítani egy “outfitet”. Most viszont megtaláltam, és nagyon nagyon várom, hogy elmenjek!

  Gratulálok a bolthoz, a ruhákhoz, sok sikert!

  Szeretettel, Zsófi

 28. Úgygondolom….tétova.Személyiségfüggő.Merész aki hordja és biztos hogy jól választ.Nem tucat,nem Barbi….hu…hu..nehéz nemet mondani.NAGYON jó!!!!!

 29. lehet lassan kezdeni,egy-egy fölsővel,szűkebb nadrággal,de aztán függő lesz az ember:))))

 30. Kedves Ágota!

  Nagyon örülök az érzéseidnek!Vigyázat!Függőséget okoz!!:)))

  Zsóka

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>