17
vasárnap
2013. március

Madáretetők művészien

Tavasszal, az időjárástól függően kb. április közepéig még etetnünk kell az áttelelő vagy vonuló madárkáinkat. A kiskertekben vagy akár társasházak udvarán, nagyobb erkélyeken változatos, az otthonunkhoz illő függő etetőket, madárházakat építhetünk. Nyugat-Európában ennek óriási kultúrája van. Hazánkban is rengeteg a kék-, és széncinege, pinty és a különböző fajtájú verebek.

Régi tárgyak újraértelmezve

Egészen hihetetlen módon lehet egyéni madárházikókat készíteni. Kinek az otthonában ne lenne egy régi vasalat, egy teáskanna, egy öreg, rozsdás patkó, vagy kiselejtezett csaptelep. Némi faanyag, egy ügyes kezű apuka, és egy hétvége alatt pompás etetőt készíthetünk apró madarainknak. Kiváló szabadtéri program a családnak, később pedig órákig lehet gyönyörködni a kismadarak szépségében.

A művészet házai

Aki madarak társaságára vágyik, annak tudnia kell, hogyha vállalja az etetést a november-április közötti időszakban, akkor elkötelezi magát az etetőanyagok folyamatos pótlására, mert a madarak is megszokják az etető helyét, és visszajárnak.

Művészeti alkotásokként akár évtizedekig is kertünk díszei lehetnek a madáretetők. Sőt, akár saját házunk stílusát is képviselhetik mini változatban.

A madár nem azért dalol, mert valami mondanivalója van. Azért dalol, mert dala van. (Anthony de Mello)

Madárcsivitelős tavaszt kíván,

Odett és Zsóka

Egy hozzászólás

  1. Zsókám, tiszta szívből gratulálok!
    Dániel Márta

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>