15
csütörtök
2012. november

Shabby shopping

Nézzük sorra, milyen alapokra lesz szükséged a shabby chic hangulat megteremtéséhez:

Fal: csakis fehér!

Padló: fa, lehetőleg fehér, esetleg szürkés. Matt. A sötét padló kerülendő.

Bútorok: itt is a fehér a domináns, a koptatást ne vidd túlzásba, nem kell, hogy minden darabon megjelenjen. A kárpitozott bútorok színe szintén fehér.

Textil kiegészítők: csipke, len, vászon. A fehér mellett itt már megjelenik a virágminta és a pasztell színek, főleg a rózsaszín és a türkiz.

Lámpa:a kristálycsillár szinte kötelező elem! A többi lámpához válassz fehér lámpatestet és fehér, esetleg pasztell színű, virágmintás ernyőt.

A részleteket nézzük meg néhány konkrét példán keresztül.

A hálószobában:

Végy egy régi fésülködő asztalt.  Amennyiben nem találsz fehéret, úgy elsősorban a formán legyen a hangsúly, válassz kecsesebb, nőies darabot. Ezt azonban kezelésbe kell venned, festeni, koptatni. A hálószobában használj sok textilt, fehér ágyneműt, csipkéket, vásznat. Ezeket nem kell katonásan összehajtogatni, inkább csak hanyagul vesd oda. Kiváló kiegészítő egy régi porcelán mosdótál és kancsó. A shabby chic enteriőrök elengedhetetlen kelléke a friss virág!

A nappaliban:

Szándékosan választottam egy olyan képet, ami nem a klasszikus vonalat mutatja be. Ha túl elegánsnak, romantikusnak érzed a stílust, nyugodtan belekeverhetsz más elemeket. Egy modernebb bútor is beilleszthető, néhány indusztriális elemmel megszüntetheted feminin jellegét, a robusztusabb bútorokkal pedig oldható az eleganciája és kicsit a vidéki hangulat irányába alakítható. A rózsa és a hortenzia a stílushoz passzoló virág.

Az étkezőben:

A shabby chic nem szereti a katonás rendet és a szimmetriát.  Ne használjunk garnitúrákat. A koptatást csak mértékkel. Egy ilyen asztal mellé nem kell még a székeket is agyonkoptatni. Használj fehér étkészletet, porcelánokat, szép kristálytálakat, vázákat.

Nézzünk még tovább shabby-trükköket?

Ditta & Zsóka

4 Hozzászólások

  1. Nézzük, hát! Ez a rovat szuper!

  2. naná, perszehogy :)

  3. Hozzászólás

  4. Nagyon tetszik, nézzünk mindent!

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>