9
szombat
2016. január

Stílusinterjú Sharryn-nal

– Hogyan tűnjünk ki a stílusunkkal? Hogyan legyünk egyediek? Mondanál néhány szót magadról?

– Három éves koromban kezdtem el a divattal foglalkozni, amikor is azt játszottam, hogy ruhákat és sminket próbálgatva minden nap valami más külsőt alakítottam ki. Felnőttként abból élek, hogy nőknek segítek megtalálni a saját stílusukat és kialakítani azt a képet, amit mutatni szeretnének önmagukról. Ezzel segítem őket hozzá, hogy kiteljesedjenek és visszanyerjék az esetlegesen már elveszített önbizalmukat. Amikor nem vagyok „nőcis”, akkor feleség, anya és nagymama vagyok.

első

– Melyik korcsoporthoz tartozol? Vagy esetleg hajlandó vagy elárulni az életkorodat?

– Számomra a kor nem több mint egy szám. Sosem volt erősségem a matek, de úgy gondolom, valahol 50 fölött kell, hogy legyek. Régóta nem ünneplem a születésnapom. Ha már a korról van szó, úgy vélem, hogy a nőknek jót tesz az idő múlása, és ki kellene próbálniuk több különböző megjelenést, felfedezni új módszereket arra, hogy mindig a lehető legjobban nézzenek ki, és leljék örömüket abban, hogy jól néznek ki attól függetlenül, hogy hány évesek.

– Hogyan írnád le a saját stílusodat?

– Azt hiszem ez egy keverék stílus. Van benne divatosság, kifinomultság és egy leheletnyi bohémság. Szeretek kitűnni a stílusommal, és rettegek tőle, hogy láthatatlan legyek. Merész vagyok, és merek minden nap másképp kinézni. Kicsit olyan ez mint amikor felnőttek jelmezbe bújnak. Nagyon jó móka!

12540462_781052182039619_1951282367_n

– Mik a stílusod legfontosabb összetevői?

– Jelenleg a fejkendők, turbánok, nagy napszemüvegek, hatalmas ékszerek, bő szárú nadrágok, cipők és kiegészítők. Gyakran hívnak a „kiegészítők királynőjének”. A kiegészítők nagyon sokféleképpen meg tudják változtatni az öltözéket.

– Hol élsz, és ez hogyan befolyásolja a stílusodat?

– Melbourne-ben, Ausztráliában. Ez a város országunk divat-fővárosa, sok itt a remek tervező és egyedi butik, melyek mindegyike valami más és szokatlan holmit árul. Az itteni kiszámíthatatlan időjárás lehetőséget nyújt rá, hogy az ember mindig másképp nézzen ki, és kipróbáljon szezonális kollekciókat. Jó ürügy arra, hogy az ember minden nap „kicsípje magát”.

– Hogyan döntöd el, hogy mikor mit veszel fel?

– Szeretek minden nap valaki más lenni, és imádok kísérletezgetni a ruhatárammal. Leginkább a hangulatomtól függ, hogy milyen öltözékben lépek ki a házból, no meg attól is, hogy érzem magam és milyen az időjárás. Változatos és rugalmas a stílusom, és ezért soha nem válik unalmassá.

– Az öltözködésedben figyelembe veszed, hogy milyen színtípusba tartozol és hogy milyen a testalkatod?

– Természetesen! Ez a legfontosabb az én szabályaim szerint. Ha a ruha formája nem előnyös nekem, akkor szóba sem jöhet. Ügyelek rá, hogy minden mindig arányos legyen, és úgy választom a ruhákat, hogy olyannak mutassanak, amilyennek látszani szeretnék, még akkor is, ha a valós alkatom nem pont olyan. Fanatikusan odafigyelek a szoknyák és nadrágok hosszára, és arra, hogy amit felveszek, előnyös legyen számomra. Ugyanez a helyzet a színekkel. Mivel képzett színtanácsadó vagyok, tudom, hogy a rosszul megválasztott színek sápasztanak, míg a megfelelőektől ragyogóvá válik az ember. Hiszek benne, hogy egy nő számára nagyon fontos, hogy tisztában legyen a testalkatával és azzal, hogy milyen színek állnak jól neki.

– Megváltozott a stílusod miután betöltötted a negyvenet?

– Szeretem változtatni a megjelenésemet. Észrevettem, hogy ahogy bölcsebb (egyesek szerint idősebb) leszek, egyre inkább azt akarom, hogy észrevegyenek. Nem akarok beolvadni a háttérbe, és ennek az egyik legjobb módja az, hogy változtatom a frizurámat, és változatos színeket hordok.

– Hiszel az életkornak megfelelő öltözködésben? És mit jelent ez számodra?

– Nem akarom, hogy beskatulyázzanak az életkorom miatt, bár semmiképpen nem öltöznék úgy, mint egy húszéves. Szerintem a stílus nincs korhoz kötve, és nagyon örülnék, ha nőtársaim is magukévá tennék ezt a mentalitást.

– Életed jelen szakaszában jobban vagy kevésbé érdekel a divat, a stílus és a saját megjelenésed?

– Manapság sokkal jobban érdekel, hogy milyen a megjelenésem, mert a koromból adódóan sokkal magabiztosabb vagyok. Ezért aztán merészebb is vagyok, bár ha őszinte akarok lenni, az az igazság, hogy ahogy öregszünk, egyre több időt és energiát vesz igénybe, mire eljut az ember oda, hogy kilép az ajtón. De ettől csak még jobban igyekszem.

– Miért fontos számodra a megjelenésed?

– A külsőm közvetlenül tükrözi, hogy mennyire érzem magam magabiztosnak. Nem azért öltözök, hogy másoknak tetsszek, hanem saját magamért. Jól akarom érezni magam belülről, és az évek során rájöttem, hogy ez sokkal könnyebben megy, ha az ember odafigyel a külsejére.

– Követed a divatot? Ha igen, akkor mely irányzatok jönnek be neked a leginkább?

– Nem kifejezetten követem a divatirányzatokat, bár figyelembe veszem, hogy éppen mi a „menő”, és azt a saját egyéni stílusomhoz igazítom. Jelenleg a hosszabb szoknyadivat a kedvencem, mert ezekben magasabbnak és vékonyabbnak tűnök. Szeretem a most divatos lezser és kényelmes japán ihletésű ruhadarabokat, mert egyediek, érdekesek és modernek.

– Vannak divat és stílus tippjeid a 40 feletti nők számára?

– Van néhány:

1. Próbálj ki különböző öltözékeket, új színeket, új frizurákat és sminket! Ne álljon meg fölötted az idő!

2. Keress valakit, akinek csodálod a stílusát, és utánozd! Lassan be fog épülni a stílusa a tiedbe, és a sajátoddá válik. 3. Kérj ötleteket és segítséget olyan barátaidtól, akik jól öltöznek. Te tanácsot kapsz, ők pedig megtisztelve érzik magukat.

4. Gyűjts össze képeket olyan öltözékekről, melyek tetszenek, tanulmányozd a ruhák szabását, színét stb. és próbáld megfejteni, hogy mitől előnyösek. Később is ötleteket meríthetsz ezekből a képekből.

5. Barátkozz össze a bolti eladókkal! Nagyon sokat tudnak segíteni, ha hagyod.

– Még valami, amit hozzáfűznél?

– A stílust kellemes időtöltésként kell megélni. Élvezettel viseld a ruháidat és próbál ki új dolgokat! Ne légy bátortalan! És még valami: nem kell egy vagyont költeni ahhoz, hogy jól nézz ki és remekül érezd magad.

Ha arra gondolsz,hogy lépsz egyet,gyere el Zsókához!:)))       Lenruha-Kazinczy u 6a 1.csengő

Ha úgy érzed ezek hasznos gondolatok,OSZD MEG a face oldaladon és MONDD EL A VÉLEMÉNYED ITT!

Köszi!   Zsóka

2 Hozzászólások

  1. Nagyon örülök,hogy rátalálhattam erre a stílusra.Öltözteti a 6o feletti hölgyeket,mindenki találhat ízlésének megfelelőt,köszönetem Zsókának aki ezt a stílust bevezette ,sokunk örömére.

  2. Szeretettel köszönöm a véleményed Klára!!!!:))

    Zsóka

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>