3
vasárnap
2013. március

Vibráló tavasz

Végre megérkezett a tavasz is! A természet újra életre kel, és mintha a színpaletta teljes skáláját szeretné velünk bekebeleztetni. Bárhová nézünk a kertben, az utcán, a tereken,   intenzív erők veszik igénybe a szemünket. Elkezdődik valami varázslatos megújulás, mely minden érzékünkre hatással van. Nemcsak színek, hanem illatok, formák, érzések kerítenek hatalmukba, mert: “Vannak szelíd, holdas éjszakák, midőn az egész természet reszket a kéj és boldogság mámorától; midőn a virágos tavasz illatának legbódítóbb részeit adja át a szellőnek, hogy maga a lélegzés legyen idegeink csábítója s midőn a madárdal beszéddé válik és az álmodó szívet az élvezet titkairól világosítja fel.”(Kemény Zsigmond)

Vágyunk, hogy megújuljunk kívül és belül. Elsöprő vágyat érzünk, hogy a tavasz sokáig velünk maradjon teljes pompájában.

Annyi szemet gyönyörködtető képet találtunk, hogy a tavaszi dekor ötletek mellé engedjétek meg, hogy pusztán csak a hangulatot inspiráló képsorokkal is kedveskedjünk nektek! Nehéz választani, hogy mely szín vagy annak árnyalata köré tavaszodjunk mi is!

Mert színesen szép

Neked melyik szín jelenik meg a képzeleted égboltján, ha kimondom: Tavasz?

Zöldek vagyunk

A zöld maga a megújulás, az újrakezdés színe. Harmóniát teremt, és egyensúlyt az agyban. Érdekes, hogy például egy irodában a zöldre festett falak segítik a koncentrálást, a túl sok zöld ellenben tompultságot is okozhat. Elgondolkodtunk, nem ez az oka a tavaszi fáradtságnak is?

Ha az élő zöldet beviszed a lakásba, vagy ajtódíszt készítesz belőle, pont a kellő hatást éred el, hogy odafigyeljenek rád. Vagy elő egy zöld tárggyal! Egy kiszuperált esernyő, néhány friss tavaszi növényke, és mellé semleges színű tárgyak, ezek kompozíciója szemet gyönyörködtető egységet alkot majd. Ha nincs sok helyed, nézz ki egy asztalkát, sarkot, vagy egyszerűen az ajtót, és öltöztesd zöldbe. Ha nincsenek egyforma virágcserepeid, használd fel a fekete fehér újságokat, és kösd át az otthonodba illő szalaggal, vagy csipkével.

Sárgával a virágos jókedvért

A sárga a napsütés áldásos érzetét testesíti meg, és jókedvre derít. Szerencsére Földanya úgy alkotta a világot, hogy megannyi sárga virág bontja szirmát…természetesen a TE kedvedre.

Itt egy óriási csillár sárga tulipánból, vagy néhány cserép az asztalra. Látványelem önmagában, ehhez semmi nem kell, csak jó sokat kell venni belőle. De ha ez nem megy, akkor kotorj fel minden fiókot, sufnit, szedd össze az összes létező sárga és fehér tárgyadat, és csinálj belőlük díszletet. Napsütés lesz nálad…

Tiszta fehérrel az ártatlanságért

A fehérrel soha nem tévedünk. Bárhol, bármikor alkalmazható, pedig egyáltalán nem töltelékszín. Kiemel, és nemesít. Lásd az egyszerű papírzacskókba helyezett cserepeket. A kissé kopottas, árnyaltabb fehérek már a vidékies hangulatot idézik.

Ha mégis színes virágcsokrot szeretnél, válassz egyszínű, de különböző formájú vázákat. Egységes, és mégis mozgalmas kompozíció kelthető ezáltal életre.

Lilával a vágyért

Egyensúly föld és ég között, gondolj a hajnali és az esti ég színére. Az értelem, a bölcsesség színe.

Lila virágok a fehér textilek társaságában királynői, fenséges hatást keltenek.

Kékkel a kiegyensúlyozottságért

A kék a tenger, az ég, a megnyugvás színe. A természetben nagyon jól harmonizál a zölddel. A vidéki stílus egyik alapszíne. Vigyázni kell vele, a nem megfelelő használattal könnyű felborítani a harmóniát.

Jöjjön a virágos, mindent elsöprő tavaszi áradás

Bolond idő, esős-napos tavasz,
kertben, gomblukban kis, szines virágok,
az Április egy szerelmes kamasz,
telisóhajtja széllel a világot. (Varró Dániel)

Amikor nem tudunk, de nem is akarunk választani a színek között, akkor jön a tavasz igazi varázslata, amikor az érzékeink elmerülnek a természet által alkotott hihetetlen színvilágban. A virág motívumoknak reneszánszát éljük. Bútorokon, tárgyakon akarjuk viszontlátni a természet kincseit.

Impulzív érzet a virágok hadának selymessége. Mélyen érző, érzékeny embereknek telitalálat ez a választás. Virágos tatyó az udvaron a kerítéslécre akasztva.”Hanyagul” odavetett, de van valami olyan bája, mellyel egy komplett virágoskert sem vetekedhet.

Lassan kiszabadulunk a kertbe, madárdal, könnyed baráti összejövetel, az első grill party. Végezetül néhány kedves képkocka adjon segítséget nektek a terítéshez, vendégváráshoz, bámulatos romantikával fűszerezve.

Legközelebb  a húsvéti előkészületekhez nyújtunk házilag is elkészíthető díszítőelemeket…

Jó tavaszodást kíván,

Odett és Zsóka

 

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>